mr. dr. Chris Dijkstra

dijkstra-chris-2016

 

Chris Dijkstra houdt zich in het bijzonder bezig met het familiebedrijf. Dit heeft als adviseur maar ook als wetenschapper zijn aandacht. Ook waar het gaat om de fiscaliteit van de betrokken personen, denk bijvoorbeeld aan de DGA. Dit zowel in nationale als internationale context. Voor meer informatie: www.watermill.nl of www.chrisdijkstra.nl.

 

The Watermill Consultants
Ondernemen kent geen grenzen, internationaal ondernemen is dan ook een belangrijke pijler van de huidige economie. Om deze reden is een vestiging in Dubai operationeel onder de naam The Watermill Consultants. Vanuit deze vestiging is Chris Dijkstra als Manager Director verantwoordelijk voor de advisering en begeleiding bij het opzetten van een bedrijf in Dubai. Een belangrijk kenmerk daarbij is het ondernemen zonder belastingheffing, maar binnen de gebruikelijke internationale structuren.

 

Wetenschap
De belastingheffing van natuurlijke personen (inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting en overdrachtsbelasting) heeft in het bijzonder de aandacht van Chris. Zowel in het doceren binnen en buiten de universiteit, maar ook als onderzoeker. In 2016 is hij gepromoveerd op zijn onderzoek over de samenloop van de heffing van inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting (en overdrachtsbelasting). Het onderwerp van zijn proefschrift is ‘cumulatie van belastingen’. Verder publiceert hij regelmatig op zijn vakgebied in diverse (vak)tijdschriften en geeft voorlichting op zijn vakgebied via de diverse media.

 

Belastingtips
Vanuit zijn achtergrond is het Chris’ missie zaken rondom belastingen voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken. Regelmatig schrijft hij over dit onderwerp artikelen met daarin tips in diverse media en op deze website. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op diverse bijeenkomsten over dit thema.

Volgende editie

Zie programmering

Contact

Sdu Licent Academy

Prinses Beatrixlaan 116,  2595 AL Den Haag

070-3780750 | info@taxtalks.nl

Probeer het zelf!

Voor € 95 ontvangt u 1 maand lang de verschillende edities van Tax Talks.
Meer informatie >